Πολιτική Απορρήτου

Η συγκεκριμένη πολίτική απορρήτου αφορά όλες τις εγκαταστάσεις και την ιστοσελίδα των καταλυμάτων ALPE LUXURY ACCOMMODATION, που είναι ιδιοκτησία της «ALPETOURS Ε.Ε.», με αντικείμενο τις τουριστικές επιχειρήσεις και είναι υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων.

Το ALPE LUXURY ACCOMMODATION δεσμεύεται να σέβεται και να προστατεύει την ιδιωτικότητα σας, καθώς και να διαφυλάττει τα προσωπικά δεδομένα σας, με γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Το κατάλυμά μας σέβεται και είναι εναρμονισμένο με το ισχύον εθνικό και Ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων, τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων Ε.Ε. 2016/679. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι η ενημέρωση για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε, και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε και την εξήγηση πως αυτή η διαδικασία παρέχει σε εσάς μια καλύτερη εμπειρίας σας κατά τη διαμονή σας ή κατά τη διάρκεια πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Στη συγκεκριμένη ενημέρωση υπάρχει επίσης ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα σας, σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα.

Η πολιτική απορρήτου ενημερώνεται κάθε φορά, που υπάρχει κάποια αλλαγή στις διαδικασίες του καταλύματος και στη νομοθεσία.

Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε

Για τις κρατήσεις που γίνονται μέσω του site μας, τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κράτηση σας είναι το ονοματεπώνυμο σας, η διεύθυνση σας (οδός, πόλη, χώρα), το τηλέφωνό, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας (είδος κάρτας, αριθμός κάρτας, κωδικός ασφαλείας, ημερομηνία λήξης, στοιχεία κατόχου κάρτας), οι ημερομηνίες διαμονής (άφιξη, αναχώρηση). Στην κράτηση σας συμπεριλαμβάνουμε οποιοδήποτε ειδικό αίτημα μπορεί να κάνετε για τη διαμονή σας, αλλά και για την μετακίνηση σας από και προς στο αεροδρόμιο.

Για τις τηλεφωνικές κρατήσεις, σας αποστέλλουμε στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση ή σε αριθμό τηλεομοιοτυπίας τη φόρμα της κράτησης, ώστε να μας δώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμο σας, τη διεύθυνση σας (οδός, πόλη, χώρα), το τηλέφωνό, τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας (είδος κάρτας, αριθμός κάρτας, κωδικός ασφαλείας, ημερομηνία λήξης, στοιχεία κατόχου κάρτας), τις ημερομηνίες διαμονής (άφιξη, αναχώρηση).

Για τις κρατήσεις μέσων OTAs και ταξιδιωτικών πρακτόρων, θα πληροφορηθούμε για το ονοματεπώνυμο σας, τη διεύθυνση σας (οδός, πόλη, χώρα), το τηλέφωνό, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις ημερομηνίες διαμονής (άφιξη, αναχώρηση).<br<>br> Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία της κράτησής σας και να επεξεργαστούμε την πληρωμή των σχετικών υπηρεσιών, τελών και χρεώσεων. Η νομική βάση είναι ότι η επεξεργασία των δεδομένων είναι απαραίτητη για τη δημιουργία της κράτησης και τη σύναψη συμφωνίας μαζί σας. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται ώστε να συλλέξουμε τα χρήματα, που μας οφείλονται και για την επίλυση διαφορών. Η νομική βάση είναι το έννομο συμφέρον μας. Οι πληροφορίες αυτές είναι απαραίτητες για την παροχή υπηρεσιών προς εσάς, οι οποίες θα βελτιστοποιήσουν την εμπειρία σας.

Κατά τη διάρκεια της άφιξης (check in)

Συμπληρώνοντας και υπογράφοντας τη φόρμα εγγραφής (registration form), μας πληροφορείτε για το ονοματεπώνυμο σας, τη διεύθυνση σας (οδός, Τ.Κ., πόλη, χώρα), το τηλέφωνό, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας (είδος κάρτας, αριθμός κάρτας, κωδικός ασφαλείας, ημερομηνία λήξης, στοιχεία κατόχου κάρτας) και ελέγχετε αν η ημερομηνία αναχώρησης , τα ονόματα των οικογενειακών μελών και η ημερομηνία γέννησης τους, η πινακίδα αυτοκινήτου σας είναι σωστή. Σε περίπτωση, που θα θέλατε να μας πληροφορήσετε για κάποια αλλεργία ή κάποια προτίμηση σας, ώστε ενημερώσουμε τα στοιχεία της κράτησης σας και να σας παρέχουμε την ασφάλεια, που χρειάζεστε, θα σας ζητήσουμε τη γραπτή σας συγκατάθεση.

Ο λόγος, που συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες είναι να γίνει η ταυτοποίηση, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νομικές μας υποχρεώσεις. Επιπλέον επιθυμούμε να σας παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, κάτι που είναι έννομο συμφέρον μας. Με αυτές τις πληροφορίες μπορούν να διενεργηθούν οι διοικητικές μας διαδικασίες και η διαδικασία πληρωμής, που συνοδεύεται από την έκδοση νόμιμων παραστατικών. Εφόσον έχουμε τη συγκατάθεση σας, μπορούμε να προβούμε σε προωθητικές ενέργειες και να επικοινωνούμε μαζί σας, ενημερώνοντας σας για προσφορές, που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Υπηρεσίες δωματίου

Σε περίπτωση, που έχετε κάποια αλλεργία και μας ενημερώσετε, μπορούμε να σας παρέχουμε το κατάλληλο πρωινό, γνωρίζοντας το όνομά σας και τον αριθμό δωματίου σας. Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούμε τη διαμονή σας.

Loyalty club

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να γραφτείτε στο loyalty club ALPE LUXURY ACCOMMODATION, ώστε να έχετε ειδικά προνόμια και ειδικές τιμές σε μελλοντικές κρατήσεις σας. Για να εγγραφείτε πρέπει να μας δώσετε τη συγκατάθεση σας, ώστε να κρατήσουμε τα στοιχεία σας, τηρώντας πάντα κάθε νόμιμη διαδικασία.

Ερωτηματολόγια επισκεπτών

Η άποψή σας, σχετικά με την εμπειρία της διαμονής στο ALPE LUXURY ACCOMMODATION, μας βοηθά, ώστε να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς εσάς. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, κατά τη διάρκεια της διαμονής σας και μετά την αναχώρηση σας, ώστε να μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας. Η συμπλήρωση των προσωπικών σας στοιχείων όπως ονοματεπώνυμο, αριθμός διαμερίσματος, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), διεύθυνση, στοιχεία άφιξης, διάρκεια παραμονής, ημερομηνία γέννησης είναι προαιρετική.

Ασφάλεια (Εικόνες/βιντεοσκόπηση)

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε εικόνες και βίντεο μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, όπου αυτό είναι εγκατεστημένο, για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και με τα πρότυπα που τίθενται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την επεξεργασία δεδομένων, ήχου και εικόνας. Σε περίπτωση που ένα ατύχημα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις μας, θα σας ζητηθεί να παράσχετε πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησης, αριθμό διαμερίσματος/δωματίου, διάρκεια παραμονής, καθώς και συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα, όπως ο χώρος που συνέβη το περιστατικό, ημερομηνία και ώρα του περιστατικού, φύση του περιστατικού καθώς και σχετικές περαιτέρω πληροφορίες.

Newsletter

Η εγγραφή για τη λήψη ενημερωτικού υλικού γίνεται με την καταγραφή του email σας. Σε περίπτωση, που το επιθυμείτε μπορούμε να κρατήσουμε το ονοματεπώνυμό σας και την χώρα, που διαμένετε. Η συγκατάθεσή σας είναι απαραίτητη για την εγγραφή στο newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε υλικό από τις υπηρεσίες και τις προσφορές μας. Στο τέλος κάθε ενημερωτικού email, σας δίνεται η δυνατότητα να διακόψετε την παραλαβή ενημερωτικών δελτίων και να διαγραφείτε από τη λίστα μας. Το ALPE ACCOMMODATION διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιονδήποτε παραλήπτη από τις λίστες των ενημερωτικών δελτίων.

Cookies

Στην ιστοσελίδα www.alpe.gr , ενδέχεται να χρησιμοποιούμε cookies, αόρατα pixels και beacons για να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με την περιήγησή σας.

Υποψήφιοι εργαζόμενοι

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για μια θέση εργασίας, θα συλλέξουμε και στη συνέχεια θα επεξεργαστούμε μόνο τις προσωπικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την αξιολόγηση της καταλληλότητάς σας με τη θέση εργασίας (π.χ. ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, εκπαίδευση, προϋπηρεσία κ.ο.κ). Τα δεδομένα αυτά τα συλλέγουμε από τις αιτήσεις που υποβάλλετε με οποιοδήποτε μέσο (λ.χ.. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονικές πλατφόρμες πρόσληψης, ιστοσελίδα της Εταιρείας), καθώς και συνημμένα έγγραφα που προσαρτάτε στην αίτησή σας (π.χ. Βιογραφικό Σημείωμα, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κλπ.). Σκοπός της επεξεργασίας είναι η αξιολόγηση της καταλληλότητας σας, στο ALPE LUXURY ACCOMMODATION.

Εργαζόμενοι

Για τους εργαζόμενους μας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τις αναγκαίες πληροφορίες για την εκπλήρωση της συμβατικής σχέσης. Ενδεικτικά, τέτοια δεδομένα μπορεί να αποτελούν το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος γέννησης, το φύλο, η υπηκοότητα, η διεύθυνση κατοικίας, η ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και λοιποί αριθμοί μητρώων ασφαλιστικών ταμείων, βιβλιάριο υγείας, ποινικό μητρώο, άδεια εργασίας, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), βιογραφικό, τίτλοι σπουδών, στοιχεία που αφορούν στην υγεία σας, στην οικογενειακή σας κατάσταση και στοιχεία εξαρτωμένων μελών, στην εκπαίδευση και κατάρτιση σας, στην προϋπηρεσία σας, όπως εκάστοτε αυτά ισχύουν για την ενάσκηση των νομίμων υποχρεώσεων μας. Σας παρέχουμε πάντοτε ενημέρωση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ως παράρτημα στη σύμβασή εργασίας σας, σεβόμενοι την ιδιωτικώτητά σας και τα δικαιώματα σας αναφορικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Προσωπικά δεδομένα συνεργατών

Αν συνεργάζεστε μαζί μας, ενδέχεται να επεξεργαστούμε μόνο τα απαραίτητα δεδομένα για να εκπληρώσουμε την μεταξύ μας σύμβασή και να εξυπηρετήσουμε την επιχειρηματική μας σχέση. Θα συλλέξουμε μόνο τα δεδομένα της Εταιρείας ή/και τα στοιχεία του προσώπου επικοινωνίας της Εταιρείας τα οποία δε θεωρούνται προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχετε οικειοθελώς για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα εταιρικά νέα μας στο πλαίσιο της συνεργασίας μας. Οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ζητήσετε διαγραφή των στοιχείων σας.

Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα-Ειδικές Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων

Οι έννοιες «ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων» ή «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τη φυλετική καταγωγή ή εθνικότητα, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις και τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, η επεξεργασία γενετικών δεδομένων, βιομετρικών δεδομένων με σκοπό την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση του φυσικού προσώπου, δεδομένων που αφορούν στην υγεία ή δεδομένων που αφορούν στη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό. Ενδέχεται να συλλέξουμε τέτοια δεδομένα μόνο αν μας τα παρέχετε οικειοθελώς ή εφόσον σας το ζητήσουμε και έχουμε λάβει την προηγούμενη ρητή συγκατάθεσή σας.

Δεδομένα Ανηλίκων

Δεν επιθυμούμε τη συλλογή προσωπικών δεδομένων απευθείας από ανηλίκους (κάτω των 18 ετών), αντιθέτως, εάν απαιτείται, επιδιώκουμε να συλλέγουμε τα δεδομένα των ανηλίκων από τους γονείς τους ή τους νόμιμους κηδεμόνες τους και όπου αυτό είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε τη σχετική συγκατάθεση. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πάντα την ηλικία των προσώπων που έχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας, για αυτό το λόγο παρακαλούμε τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες να επικοινωνούν μαζί μας σε περίπτωση που είναι ενήμεροι για μη επιτρεπόμενη παραχώρηση δεδομένων από ανηλίκους, ώστε να διαγράψουν τα δεδομένα τους, επικοινωνώντας μαζί μας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε, φυλάσσονται με ασφάλεια. Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) που θα επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες και διατυπώσεις μας (Εκτελούντες την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων). Εγγυόμαστε ότι τα τρίτα αυτά μέρη εφαρμόζουν πάντοτε τα ίδια μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και ενεργούν μόνο σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες μας και με σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, για την επίτευξη των σκοπών επεξεργασίας, προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να διαβιβαστούν:
- Σε τρίτες εταιρείες που παρέχουν σχετικές υπηρεσίες (λ.χ. υπηρεσίες διαχείρισης ιστοσελίδων, οικονομική, νομική ή τεχνική υποστήριξη, μισθοδοσία κλπ.). Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι εταιρείες αναλαμβάνουν συμβατικές δεσμεύσεις απέναντί μας ώστε να εγγυώνται την τήρηση της εμπιστευτικότητας, καθώς και την δέσμευση τήρησης την νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
- Σε δημόσιες αρχές (αστυνομία, διωκτικές αρχές, φορολογικές αρχές κλπ.) στο πλαίσιο έκδοσης προστίμων , κατόπιν σχετικών αιτημάτων ή όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Όταν οι πληροφορίες διαβιβάζονται σύμφωνα με τα ανωτέρω, περιορίζουμε το εύρος των πληροφοριών που κοινοποιούνται στο απολύτως αναγκαίο για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης για ιστοσελίδες τρίτων

Ενδέχεται να παρέχουμε υπερσυνδέσμους σε ιστοσελίδες τρίτων για να διευκολύνουμε τους χρήστες μας. Το ALPE LUXURY ACCOMOCATION δεν ελέγχει τις ιστοσελίδες τρίτων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή τους υπερσυνδέσμους καμίας από τις ιστοσελίδες για τις οποίες παρέχει διασύνδεση. Δεν ευθυνόμαστε για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζουν, ούτε για το περιεχόμενο των ιστοσελίδων τρίτων.

Τα δικαιώματά σας

Προστατεύουμε και σεβόμαστε τα δικαιώματά σας, όπως αυτά ορίζονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016 GDPR, ειδικότερα:
1) Το δικαίωμα σας να ενημερώνεστε για την επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών (δικαίωμα πρόσβασης) και να ζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία που εκτελείται.
2) Το δικαίωμα σας να ζητάτε διόρθωση ανακριβών προσωπικών δεδομένων.
3) Το δικαίωμα να ζητάτε διαγραφή των προσωπικών πληροφοριών που έχετε παράσχει, εκτός αν αυτό δεν επιτρέπεται για νόμιμους λόγους.
4) Το δικαίωμα σας να ζητάτε περιορισμό της επεξεργασίας.
5) Το δικαίωμα σας να ζητάτε φορητότητα των προσωπικών σας πληροφοριών
6) Το δικαίωμά σας να εναντιώνεστε σε περαιτέρω επεξεργασία.
7) Το δικαίωμα σας να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ALPE LUXURY ACCOMMODATION θα σας απαντήσει εγγράφως εντός 30 ημερών από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του αιτούντος. Επιπλέον, σε περίπτωση που η ενάσκηση ενός ή περισσότερων από τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιώματα για διόρθωση, διαγραφή και περιορισμό των δεδομένων σας, τα αιτήματα αυτά θα προωθηθούν και σε οποιοδήποτε τρίτο στον οποίον μπορεί να έχουν διαβιβαστεί τα δεδομένα σας, στο πλαίσιο επιδίωξης των προαναφερόμενων σκοπών επεξεργασίας.

Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το ALPE LUXURY ACCOMMODATION, προκειμένου να διασφαλίσει την επαρκή προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, έχει ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στον οποίο τα υποκείμενα των δεδομένων μπορούν να απευθύνουν τα αιτήματα και τις ερωτήσεις τους σχετικά με την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και την παρούσα πολιτική απορρήτου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
ALPE LUXURY ACCOMMODATION
Χαλκιδική, Ελλάδα, 57014 Ολυμπιάδα,
Τηλ: +30 2376051650
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το διάστημα ολοκλήρωσης κάθε αιτήματος είναι 30 ημέρες και ενδέχεται να υπάρξει παράταση, αφού έχετε πρώτα ενημερωθεί για αυτό.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό αριθ. 679/2016, έχετε δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Ασφάλεια των Πληροφοριών

Στο ALPE LUXURY ACCOMMODATION έχουμε λάβει όλα τα εύλογα εμπορικά μέσα ώστε να τηρείται η ακρίβεια των δεδομένων σας και να διασφαλίζεται η κατάλληλη χρήση των πληροφοριών που συλλέγουμε για εσάς. Επίσης, διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες από ανεπίτρεπτη πρόσβαση, ενόσω εσείς απολαμβάνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στις εγκαταστάσεις μας ή την περιήγησή σας στις διαδικτυακές υπηρεσίες μας.

Περίοδος Τήρησης των Προσωπικών Δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται για μια προκαθορισμένη και περιορισμένη χρονική περίοδο ανάλογα με το σκοπό επεξεργασίας. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, αυτά τα προσωπικά δεδομένα διαγράφονται από τα αρχεία μας εκτός άλλος χρόνος τήρησης απαιτείται ή προβλέπεται βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας.